Kalem insülininin saklanmasıyla ilgili bu bilgileri okuduktan sonra, özellikle nasıl bir ortamda saklanması gerektiği konusunda kafamda bazı sorular oluştu. Buzdolabında 2-8 °C arasında saklanması gerektiği belirtilmiş, ancak dondurulmaktan kaçınılması gerektiği vurgulanmış. Dondurucuya koymamak gerektiğini biliyordum ama bu sıcaklık aralığını sağlamak için buzdolabının neresine koymalıyım? Ayrıca, açılmış insülin kalemlerinin oda sıcaklığında 28 gün boyunca kullanılabileceği söyleniyor, ama bu süre içinde tam olarak hangi koşullara dikkat etmemiz gerekiyor? Güneş ışığından uzak tutmanın yanı sıra, evdeki ısı kaynakları da önemli mi? Bu konular hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var.
Kalem insülininin saklanmasıyla ilgili bu bilgileri okuduktan sonra, özellikle nasıl bir ortamda saklanması gerektiği konusunda kafamda bazı sorular oluştu. Buzdolabında 2-8 °C arasında saklanması gerektiği belirtilmiş, ancak dondurulmaktan kaçınılması gerektiği vurgulanmış. Dondurucuya koymamak gerektiğini biliyordum ama bu sıcaklık aralığını sağlamak için buzdolabının neresine koymalıyım? Ayrıca, açılmış insülin kalemlerinin oda sıcaklığında 28 gün boyunca kullanılabileceği söyleniyor, ama bu süre içinde tam olarak hangi koşullara dikkat etmemiz gerekiyor? Güneş ışığından uzak tutmanın yanı sıra, evdeki ısı kaynakları da önemli mi? Bu konular hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var.
Cevap yaz